Schrijfcoaching

yoekenagelSchrijflust is een initiatief van boekenvroedvrouw en schrijfcoach Yoeke Nagel, auteur van de schrijfhandboeken ‘99 Witte Kopjes Op Een Tafel’ en ‘Schrijven Met Het Creatiepentagram’.
Ben je bezig met een boek, blog je regelmatig, of worstel je met je webteksten? Gun jezelf dan de ondersteuning van een schrijfcoach.

Mail Yoeke Nagel

Ik kan je nog meer vertellen

creatiepentagram300Een heel aantal van de schrijfoefeningen die je op Schrijflust vindt werd eerder gepubliceerd in het boek ‘Schrijven met het Creatiepentagram’.
In dat boek vind je alles – en nog een paar dingen meer – over schrijven. Hoe je begint bijvoorbeeld, en waarom je dat beter niet kunt doen. Dertien geweldige excuses om geen boek te gaan schrijven. Een uitgebreide waarschuwing tegen Vampierwoorden – glibberige, bloedeloze, nikszeggende taal zoals je die in overheidsrapporten en managementplannen tegenkomt – en hoe je daar korte metten mee maakt.99wittekopjes
In het zakhandboek voor schrijfstijlen ’99 witte kopjes op een tafel’ vind je 99 schrijfvariaties om je boodschap te brengen. Zo kies je gemakkelijk precies de juiste sfeer, tone of voice of klankkleur voor je woorden.

Beide boeken verschenen bij A3boeken.

Innerlijk Criticus en stofzuigers

De stofzuiger van Simon Vestdijk
De stofzuiger van Simon Vestdijk

Je leest er geweldige tips in van beroemde en totaal onbekende schrijvers over hoe je toch kunt doorschrijven als je er niks meer aan vindt. Een weekje in een klooster gaan wonen bijvoorbeeld. Of je stofzuiger aanzetten tijdens het schrijven, zoals Simon Vestdijk deed.
Je krijgt onderhandelingstips om het gesprek aan te gaan met je Innerlijk Criticus, die grompot die altijd beweert dat het niet goed genoeg is wat je schrijft.

Schrijfcoaching

Ben je serieus bezig met schrijfwerk? Dan komt er een moment waarop je denkt: ‘Barst maar. Ik kan het toch niet.’ Of: ‘Iemand anders heeft dit al gezegd. En beter ook.’ Of: ‘Ik heb hier ook helemaal geen tijd voor.’ Of: ‘Mijn ouders maken me af als ze dit lezen.’ Of: ‘Zo goed als mijn vorige boek wordt het nooit.’ Of: ‘Wie zit hier nou op te wachten…’
Als je dit soort dingen nooit denkt ben je geen schrijver. Denk je ze wel, gun jezelf dan een schrijfcoach. Er zitten namelijk mensen te wachten op jouw boek. Als schrijfcoach en boekenvroedvrouw bied ik zorg voor auteur en manuscript. Tot het af is – en nog ietsjes daarna.

Gebruik het Creatiepentagram

CreatiepentagramIk laat je dan ook zien hoe je elke tekst heel eenvoudig voorbereidt met het opstellen van je Creatiepentagram. Daarin geef je antwoord op de zes belangrijkste vragen over je verhaal, blog, boek of manuscript. Zo creëer je een heldere structuur waar je je aan vast kunt klampen tijdens het schrijven.
Dat geeft je alle ruimte om af te wijken van je plan en toch uit te komen bij het einde van je verhaal. Je kunt het Creatiepentagram gebruiken voor fictie en non-fictie.

Bestel het boek ‘Schrijven met het creatiepentagram’ bij je boekhandel of bij Bol.com voor 15,- euro. Uitgeverij A3boeken, ISBN13  9789491557132

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties zijn gesloten.