3 gouden schrijftips

om lekker te schrijven

hooverdam gevaar risico3 Gouden schrijftips maken het een stuk simpeler om te schrijven. Deze site biedt je verder wat je nodig hebt om je schrijfuren te maken, zodat je er ook handigheid in krijgt.
Ga naar pagina ‘Schrijfoefeningen’ en pak de pen op. Welke pen dan ook. Want achter elk pennetje zit een nieuwe, verrassende schrijfoefening voor je. Reken ‘m goed en maak ‘m.
Of een schrijfoefening interessant is ligt aan de manier waarop jij hem uitvoert, niet aan de opdracht zelf. Als je echt geen klap aan die oefening vindt dan speel je natuurlijk vals en klik je nog een keer. Maak ‘m dan.
Hoe vaker je je schrijflust prikkelt, hoe meer je ervan krijgt.
Voer dus steeds een nieuwe oefening uit, als je schrijflust wel een oppepper kan gebruiken.

Drie Gouden Schrijftips

Drie tips om je stevig aan vast te klampen als je gaat schrijven:

A) SCHRIJF IN 3 FASEN:

  1. Structureren, onderzoek, plannen
  2. Lekker schrijven
  3. Redigeren

B) Schrijf niet te mooi. Dat is ontmoedigend voor anderen.

C) En nu aan de slag.

Laat eens meelezen?

Zin in commentaar, toejuichingen en tips? Tik je schrijfoefening over in het commentaarvak onder de oefening die je deed. Je krijgt bericht als er reactie is. Je kunt ook zelf commentaar geven op de oefeningen die anderen inleverden. Wees daarbij opbouwend en mild: bedenk wat voor soort commentaar jou zelf verder zou brengen – en wat je kunt verdragen.

Bezig met een boek, scriptie of blog? Je hoeft het niet alleen te doen. Klik voor boekenvroedvrouw & schrijfcoach Yoeke Nagel

 

FacebooktwitterFacebooktwitter