Nieuws – Schrijfoefening 90

Hieronder staan drie witte kopjes op tafel. In drie verschillende journalistieke stijlen. Verzin zelf een stijl die helemaal anders is en beschrijf opnieuw dat ene feit: er staat een wit kopje op tafel.
Trouwens: er is ook een handig stijlboekje dat ’99 witte kopjes op een tafel’ heet. Je kunt ‘m bestellen bij Bol.com.

1. Nieuws
TAFEL – Op de tafel staat sinds enige tijd een kopje. Dit werd door verschillende bronnen bevestigd. Ooggetuigen spreken van een wit kopje, maar tot nog toe zijn er van officiële zijde nog geen nadere details vrijgegeven. De achtergronden van het verschijnsel zijn onbekend. Ook over de periode dat het kopje zal blijven staan, tasten de verantwoordelijke instanties nog in het duister.

2. Damesblad
Eigenlijk hebben we allemaal wel eens zo’n dagje dat we het net even anders zouden willen doen. Eventjes lekker de boel de boel laten en eindelijk weer eens wat tijd voor jezelf nemen! Maak er maar gerust je eigen verwendag van. Geniet heerlijk rustig van je witte kopje op je tafel. De kinderen gaan hun eigen gangetje wel even. En je man? Die breng je zo misschien wel op heel spannende ideeën!

3. Glossy
Passé? Niet dus. Het witte kopje is weer helemaal terug op de tafel. Varieer met crèmetinten en speelse beige accenten. Voor een adembenemend vleugje glamour is een elegant theelepeltje vaak al voldoende om eens stijlvol op chic te gaan!

Terug naar de pennenpagina met meer schrijfoefeningen

Verder naar schrijfcoaching of een frisse schrijfworkshop

FacebooktwitterFacebooktwitter